X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cînd va fi depașită problema tranzitului mărfurilor moldoveneşti în FR

17 feb. 2017,, 08:45   Economie
3001 0

Problema tranzitului mărfurilor moldoveneşti pe teritoriul Rusiei spre Kazahstan va fi depăşită în curînd. Despre aceasta a declarat, joi, consulul Kazahstanului în Moldova, Igor Mussalimov, la întrevederea cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, oficialul a reiterat că ţara sa îşi doreşte o colaborarea avantajoasă cu Ministerul Agriculturii al RM, iar problemele apărute sînt unele de moment.

Ministrul a subliniat buna cooperare în domeniul agro-alimentar dintre cele două ţări şi a remarcat că, în special, comerţul, se bazează preponderent pe produsele alimentare: alcool, conserve şi sucuri.

El a menţionat că un impediment în relaţiile comerciale dintre state sînt restricţiile impuse de Federaţia Rusă la tranzitul teritoriului său spre Kazahstan. Drept consecinţă, agenţii economici autohtoni sînt nevoiţi să găsească alte căi mai lungi către destinaţie, care sînt mai costisitoare şi care influenţează substanţial preţul final al producţiei moldoveneşti.

Totodată, s-a mai discutat despre desfăşurarea şedinţei Comisiei interguvernamentale de colaborare economică, planificată pentru acest an în Kazahstan, în cadrul căreia vor fi puse în discuţie subiectele de interes comun în relaţiile bilaterale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?