Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Întîlnire Lavrov-Tillerson joi, la Bonn, la reuniunea G20

15 feb. 2017,, 21:00   Externe
2366 1

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi cu noul său omolog american Rex Tillerson, pentru prima oară, cu ocazia reuniunii G20 la Bonn (Germania), a anunțat purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de AFP.

"La 16 februarie, la Bonn, o întîlnire cu secretarul de stat Rex Tillerson este prevăzută și este pe cale să fie pregătită", a declarat Zaharova, citată de agențiile ruse de presă. "Ideea este de a discuta despre principalele crize internaționale în care țara noastră cooperează sau trebuie să coopereze", a adăugat ea.

"Vom discuta, desigur, despre Ucraina, precum și alte aspecte importante (...), ca relațiile noastre diplomatice care au fost în impas în timpul administrației anterioare", a mai spus Maria Zaharova.

În afară de Rex Tillerson, Serghei Lavrov se va întîlni, de asemenea, cu omologul său german Sigmar Gabriel, pentru prima dată de la numirea recentă a acestuia din urmă ca titular al externelor în Germania.

Întîlnirea dintre Rex Tillerson și Serghei Lavrov intervine într-un moment în care responsabilii ruși sînt din ce în ce mai îngrijorați de schimbarea de ton a lui Donald Trump, cunoscut ca apropiat de ruși, în condițiile în care aceștia speră la o ridicare rapidă a sancțiunilor economice și la o încălzire a relațiilor.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat marți că "președintele (Trump) este incredibil de ferm în fața Rusiei și că el "așteaptă de la guvernul rus o reducere a violențelor și returnarea Crimeii Ucrainei".

"Noi nu returnăm teritoriile noastre", a reacționat miercuri purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?