X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu: Nu sîntem iubiți de cetățeni

15 feb. 2017,, 11:48   Politică
6725 26

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, consideră că majoritatea parlamentară creată la începutul anului 2016 nu a fost fondată pe criterii politice, ci în scopul „ieșirii din criză”.

Declarația a fost făcută la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV de către președintele Parlamentului, care a adăugat că, deși majoritatea din legislativ „nu este iubită de cetățeni”, acest fapt mai puțin contează în politică.

Potrivit lui Candu, la sfîrșitul anului 2015 Republica Moldova „era la fundul sacului”.

„În ianuarie 2016 a fost formată această majoritate nu pe criterii politice sau doctrinare, fără o anumită culoare politică, pentru că e de la dreapta extremă pînă la foștii comuniști. Scopul ne-a unit. Scopul era de a ieşi din criză şi de a demara cele mai importante reforme în ţară. Anul 2016 a început foarte greu, cu o lipsă de încredere totală din partea cetăţenilor şi a comunității internaționale. A început cu zero buget, cu frica să nu putem plăti salarii și pensii într-o lună-două, cu potenţial protestatar foarte mare din partea societăţii, amestecat cu lucrul foarte intens al unor servicii secrete care puteau să distrugă Republica Moldova. Ceea prin ce am trecut noi în ianuarie 2016 era un scenariu bine pus la punct care, dacă se realiza, Republica Moldova nu mai exista astăzi. Dar s-a reușit să se intervină. La ora actuală Guvernul are oameni profesionişti. Unii chiar nu au ataşament politic. E un guvern care are tot suportul politic”, a declarat Candu.

El consideră că acest parlament „a fost ales potrivit tuturor normelor democratice, deci nu poate fi considerat o istituție ilegală”.

„Toţi parlamentarii au votul cetăţenilor. Dar cetăţeanul va judeca această guvernare după rezultate. Judecata cetăţeanului va fi vizibilă la următoarele alegeri parlamentare, cînd își vor da votul. Contează ce facem şi cum facem. Se simte că neîncrederea care a fost în ianuarie 2015 este ca procentaj mai mică, asta o spun sondajele de opinie. Nu sîntem iubiţi de cetăţean. Nu am pretins să fiu cel mai iubit dintre pămînteni, dar nu e cazul să ceri asta în politică. Încă sînt foarte multe de făcut. Dar ştim ce trebuie să facem şi unde avem de reparat lucrurile ca în timpul apropiat să se simtă rezultate”, a mai subliniat spicherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?