Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iranul va asigura securitatea energetică a Moldovei

15 feb. 2017,, 11:15   Politică
7683 5

Moldova poate miza pe Iran în chestiunile securității energetice. Iranul este dispus să asigure partea majoră a necesităților Moldovei în resursele energetice, să coopereze în domeniul transportului, sferei bancare, să sporească schimburile comerciale bilaterale.

Potrivit presei străine, acest fapt a fost menționat de către președintele Iranului, Hassan Rohani, în cadrul recentei întrevederi cu președintele Moldovei, Igor Dodon, specificînd necesitatea valorificării tuturor posibilităților și potențialului pentru extinderea relațiilor multilaterale între Teheran și Chișinău, relatează NOI.md.

Hassan Rohani a solicitat ca investitorii potențiali și agenții economici din Iran și Moldova să se familiarizeze cu posibilitățile economice ale altei țări.

În plus, președintele Iranului a menționat că coridorul „Nord-Sud”, care va uni Europa de Nord cu India, ar putea conecta căile feroviare ale Iranului și Moldovei.

„Republica Islamică Iran, care dispune de un mare potențial în domeniul petrolului, gazelor, precum și a condensatelor de gaze, poate asigura majoritatea necesităților Moldovei în sfera energetică”, a adăugat Hassan Rohani.

Menționînd importanța cooperării în domeniul bancar, el a specificat că extinderea relațiilor în acest domeniu ar putea duce la extinderea relațiilor comercial-economice între două țări.

Președintele Moldovei, Igor Dodon, la rîndul său, a îndemnat la dezvoltarea relațiilor multilaterale în domeniul energetic, de transport, bancar și agricol. El l-a invitat Hassan Rohani să viziteze Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?