Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Se anunță concurs pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al ANI

14 feb. 2017,, 10:15   Societate
2484 1

Luni a fost lansat concursul privind suplinirea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate a Moldovei (ANI). Despre aceasta a relatat în cadrul unei conferinţe de presă unul dintre membrii Consiliului Naţional de Integritate, Dumitru Ţîra.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că membrii Consiliului au elaborat un Regulament de organizare şi desfăşurare a concursului. "La concurs poate participa orice doritor care îndeplineşte toate cerinţele ce fi găsite pe site-ul www.cni.md. Documentele vor putea fi depuse timp de 20 zile, iar mai apoi, într-un termen de 10 zile, se va desfăşura examenul compus din trei etape.

Ulterior, dosarele a doi candidaţi vor fi examinate şi aprobate de către Preşedintele RM", a comunicat el. Un alt membru al Consiliului, Sergiu Ostaf, a relatat că în atribuţiile lui nu intră controlul proprietăţii funcţionarilor sau clarificarea situaţiei în cazul unui conflict de interese apărut între cei de la conducere.

"Obiectivul nostru este desfăşurarea discuţiilor publice cu reprezentanţii societăţii civile cu privire la Regulamentul de desfăşurare a concursului, transparenţa selectării candidaţilor profesionişti la funcţiile de conducători ai ANI, iar ulterior supravegherea activităţii inspectorilor de integritate", a explicat el. Potrivit secretarului de presă al ANI, Eugen Viţu, "fiecare persoană care participă la concurs trebuie să specifice iniţial poziţia pentru care pretinde. În plus, candidaţii pentru suplinirea funcţiilor vacante pot fi respinşi de Preşedinte doar o singură dată. Mai mult decît atît, unul şi acelaşi candidat poate fi propus de două ori".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?