Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Detalii despre noua metodă de achitare a vinietei (VIDEO)

13 feb. 2017,, 15:45   Societate
5675 0

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a implementat o nouă metodă de achitare a vinietei – online.

Aceasta are menirea de a reduce din cozile imense ce se formează la punctele de trecere a frontierei, relatează NOI.

Conform regulamentului, fiecare cetățean străin, la intrarea în Republica Moldova, trebuie să aibă deja vinieta achitată. Soluția propusă de MTID prevede că la ieșirea din țară va fi efectuat controlul achitării vinietei, iar încasarea banilor va fi îndeplinită fără implicarea Serviciului Vamal. La fel, achitarea vinietei se va putea efectua în oricare filială a băncii Moldova-Agroindbank sau online, prin intermediul sistemului MPay.

Serviciul de achitare online va fi disponibil din 20 februarie curent pe site-ul vinieta.gov.md, unde urmează a fi completat un formular cu datele necesare despre autoturism și persoana care se va afla la volanul acestuia, iar achitarea se poate efectua cu ajutorul cardului bancar. În cazul în care cetățeanul va întîmpina greutăți la completarea cererii, el se poate adresa la angajații băncii, care vor îndeplini în numele persoanei în cauză formularul necesar, contra unui comision de minimum 7 lei.

Accesînd MPAy, cetățenii străini vor putea verifica statutul achitării vinietei prin introducerea codului numeric unic, pe care îl va obține după efectuarea plății.

În cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a fost creat Serviciul administrarea vinietei, ce are drept scop monitorizarea și coordonarea procesului de încasare a taxei pentru vinietă și asigurarea bunei funcționări, în comun cu celelalte instituții abilitate. Acest serviciu urmează să prezinte periodic rapoarte de statistică ce țin de activitatea respectivă.

Dacă apar probleme în legătură cu achitarea și obținerea vinietei, cetățenii străini pot suna la numărul de telefon (022) 22 11 14 sau accesa pagina asd.md, rubrica e-vinieta, care va fi activă de la 21 februarie.

Pînă în luna august MTID își propune crearea unui soft de achitare a vinietei, pentru telefoanele mobile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?