Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Rusia: Extrădarea lui Snowden în SUA - o favoare pentru Trump

11 feb. 2017,, 20:00   Externe
4403 1

Serviciul de Informaţii din Statele Unite a obţinut date conform cărora Rusia ar lua în considerare extrădarea lui Edward Snowden în SUA, acesta fiind un ”cadou” pentru preşedintele Donald Trump, care l-a numit pe fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) ”spion” şi ”trădător”, care merită să fie executat, potrivit NBC News.

Informaţiile vin de la un oficial american ce a analizat o serie de rapoarte interne ”sensibile” de spionaj, dar şi deliberările dintre ruşi. Potrivit acestuia, extrădarea lui Snowden ar fi doar una dintre diversele favoruri pentru Trump.
O altă sursă din comunitatea de spionaj confirmă faptul că notiţele şi datele despre conversaţiile ruseşti au fost adunate încă de la învestirea lui Trump în funcţia de preşedinte.

Avocatul lui Snowden, Ben Wizner, a declarat pentru NBC News că nu ştie nimic despre planurile care l-ar trimite înapoi în Statele Unite pe Snowden.

"Echipa Snowden nu a primit niciun fel de semnal şi nu are niciun motiv nou de îngrijorare”, a sus Wizner.
Snowden a scris pe Twitter despre noile informaţii scoase la iveală de NBC News:

"În sfîrşit: dovezi irefutabile care arată că nu am cooperat niciodată cu Rusia. Nicio ţară nu extrădează spioni, întrucît restul spionilor ar fi îngrijoraţi că vine şi rîndul lor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?