Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Vladimir Voronin a cerut postului "Moldova 1" să difuzeze dezminţiri

9 apr. 2013,, 16:55   Politică
15890 9
Foto: grenada.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a cerut de la conducerea postului public de televiziune "Moldova 1" să dezmintă o informaţie difuzată pe 7 aprilie curent în programul informativ "Mesager". Materialul reflecta evenimentele din aprilie 2009. În cazul în care solicitarea nu-i va fi satisfăcută, Voronin spune că se va adresa "autorităţilor de supraveghere din ţară pentru atragerea la răspundere a persoanelor care răspîndesc informaţie eronată".

În declaraţia fostului preşedinte, expediată pe adresa Agenţiei "Infotag", este exprimată indignarea faţă de faptul că, în contextul împlinirii a patru ani de le evenimentele din aprilie 2009, la Mesager "a fost difuzată o informaţie tendenţioasă şi eronată, de asemenea, s-a dat o apreciere neadecvată tragicelor evenimente de acum patru ani".

"Postul public de televiziune nu doar că şi-a permis să dea o apreciere eronată evenimentelor din acea perioadă, dar să falsifice de facto circumstanţele care le-au generat. Se afirmă categoric că motivul dezordinilor a fost falsificarea rezultatelor alegerilor, în care comuniştii au ieşit învingători. Aceasta este o minciună născocită încă în 2009 de către organizatorii dezordinilor, pentru că toate structurile internaţionale au recunoscut alegerile ca fiind democratice. În ceea ce priveşte evenimentele de acum patru ani, aşa şi nu au fost prezentate argumente sau dovezi ale falsificării", reaminteşte Voronin.

Voronin consideră că pentru toată societatea este deja clar că "acei provocatori pe care i-a văzut întreaga ţară au devenit eroii libertăţii, trataţi cu amabilitate de noua guvernare liberală, care au primit onoruri, premii şi protecţie. În acest fel, este clar că provocatorii au acţionat în strictă conformitate cu planul organizatorilor dezastrului".

În mod special, Voronin se arată indignat de faptul că la Mesager s-a vorbit despre "patru victime ale evenimentelor din aprilie 2009".

"Au continuat să speculeze cinic asupra morţii lui Valeriu Boboc, care nu a fost clarificată pînă la capăt. Postul de televiziune Moldova 1 "dăruieşte" societăţii încă trei victime. Se creează impresia că adevăraţii stăpîni ai postului public de televiziune şi-au pus scopul de a adăuga cîte o victimă la fiecare an de comemorare a tragicelor evenimente din 7 aprilie", a menţionat Voronin.

El consideră că "scopul principal al unor asemenea interpretări nu este de a stabili adevărul şi de a informa cetăţenii, ci de a-i dezinforma cu neruşinare, de a ascunde adevărul despre 7 aprilie, de a ascunde adevăraţii organizatori şi beneficiarii atacului împotriva statului şi suveranităţii Republicii Moldova".

"Este caracteristic că în această luptă politică murdară participă postul public de televiziune, care este finanţat din bugetul statului şi care, în ultimii ani, a devenit purtător de cuvînt al acelor forţe care au organizat 7 aprilie şi crima împotriva poporului şi a ţării", a subliniat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?