Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldova nu va plăti prejudiciul cauzat de nava "Nicolai Bauman" ecologiei regiunii Odesa

9 apr. 2013,, 12:42   Societate
5561 1
Foto: ledilid.com
Moldova nu va plăti $1 mil. pentru prejudiciul ecologic, cauzat de nava "Nicolai Bauman" sub pavilionul Republicii Moldova, care a naufragiat pe 6 martie în delta Dunării, a declarat pentru agenţia "Infotag" şeful secţiei transport acvatic a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Igor Zaharia.

Responsabilul a motivat refuzul prin faptul că "acţiunea i-a fost imputată proprietarului navei, care este o companie ucraineană". Conform calculelor preliminare ale Inspectoratului Ecologic de Stat pentru Regiunea Nord-Vestică a Mării Negre, prejudiciul cauzat prin cele 3 tone de combustibil ale navei, scurse din rezervoare, se estimează la $1,89 mil.

Amintim că o navă cu 3 mii de tone de ghips, care se îndrepta din Turcia spre Herson, a naufragiat pe 6 martie în delta Dunării Starostambulsk, nu departe de oraşul Chilia din regiunea Odesa. Prora navei a fost avariată. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi, dar ecologiştii au dat alarma privind pericolul grav de poluare a mediului cu combustibil şi cu ghips. Presa ucraineană scrie că proprietarul navei este compania moldovenească Daubing Shipping LTD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?