X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Rusia a respins demersul Ucrainei de a-l reţine pe Ianukovici

6 feb. 2017,, 17:45   Externe
3548 1

Reprezentantul oficial al Procuraturii Generale a Rusiei, Aleksandr Kurennoi, a comunicat că autoritatea de supraveghere rusă a respins demersul Kievului de a-l reţine pe fostul preşedinte al Ucrainei Victor Ianukovici, considerînd că persecuția lui are motivaţie politică.

După cum a comunicat Kurennoi, demersurile înaintate în anii 2015-2016 de Procuratura Generală a Ucrainei despre reţinerea temporară şi arestarea lui Ianukovici pînă la obţinerea cererilor de extrădare a acestuia, conform rezultatelor examinării, au fost lăsate fără satisfacere în temeiul punctului 2 al articolului 3 al Convenţiei Europene de Extrădare din 13.12.1957, transmite RIA Novosti.

Conform articolului indicat al Convenţiei, extrădarea nu se realizează dacă „crima faţă de persoana solicitată este examinată de partea solicitantă în calitate de crimă politică sau de crimă legată de subiect politic”.

Amintim că la mijlocul lunii decembrie anul trecut Judecătoria Pecersk din Kiev a emis permisiunea de a-l aresta pe Ianukovici pentru suspiciune de trădare de stat.

Mai tîrziu avocatul lui Ianukovici a prezentat condiţiile acceptării fostului preşedinte al Ucrainei de a sosi la Kiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?