X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Experţii au avertizat despre pericolul dispariţiei porumbului

7 feb. 2017,, 00:00   Externe
5734 2

Experții Centrului Internațional pentru Agricultură și Ştiinţe Biologice au avertizat despre pericolul omizilor Spodoptera frugiperda pentru culturile de porumb dulce, relatează BBC News.

În prezent, după cum menţionează specialiştii organizaţiei, insectele atacă semănăturile în regiunea tropicală a Africii, unde Spodoptera frugiperda a fost înregistrată pentru prima dată în anul 2015. Se presupune că larvele au ajuns acolo din patria lor – America de Nord şi cea de Sud.

Omizile distrug cea mai mare parte a vegetaţiei în zona răspîndirii lor, inclusiv porumbul dulce. Dacă savanţii nu vor găsi un procedeu de combatere a Spodoptera frugiperda, insectele străine se vor pomeni pe plantaţiile din zonele Mării Mediterane și Asiei.

Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură a planificat să convoace în perioada de la 14 pînă la 16 februarie o şedinţă de urgenţă, axată pe situaţia creată. Actualmente Zambia, cea mai afectată de Spodoptera frugiperda (în unele raioane ale acesteia au fost distruse pînă la 70 la sută dintre semănăturile de cereale), pentru combaterea omizilor a fost cooptată aviaţia civilă, care dispersează pesticide deasupra cîmpurilor de porumb.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?