Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Armenia solicită o cursă aeriană directă Chişinău-Yerevan

4 feb. 2017,, 12:30   Economie
3841 1

Armenia îi propune Moldovei lansarea unei curse aeriene directe Chişinău-Yerevan, comunică NOI.md.

Acest fapt l-a declarat Ambasadorul Armeniei în Moldova, Jivan Movsisean, în cadrul întrevederii cu viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Moldovei, Vitalie Rapcea, și secretarul de stat din cadrul instituţiei, Oleg Tofilat.

Potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor, principalele teme de discuție dintre oficiali au fost cele ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar și colaborarea pe anumite domenii de transport.

Jivan Movsisean a menționat necesitatea de a deschide o cursă aeriană directă între Chișinău și Yerevan, cu posibilitatea ca cetățenii armeni să poată folosi mai departe cursele existente din capitala Moldovei spre Europa.

„În present, nu există o cursă directă între Yerevan și Chișinău. Toți pasagerii fiind nevoiți să meargă în cele două capitale, cu escală în Kiev. De asemenea, vedem că foarte multe zboruri există din Chișinău spre Italia, dar și alte capitale europene. De aceea, am fi bucuroși să fie creată această legătură directă, cred că acest lucru va fi de folos cetățenilor din ambele ţări”, a declarat Jivan Movsisean.

Diplomatul a mai propus ca între Armenia și Moldova să existe transport sistematic de mărfuri pe cale maritimă, prin portul Giurgiulești spre Poti (Georgia). Vitalie Rapcea a salutat ideea părții armene și a menționat că aceasta neapărat va fi discutată cu conducerea Căpităniei Portului Giurgiulești.

În afară de aceasta, el s-a arătat interesat ca companiile armene de construcție a podurilor și drumurilor să investească în țara noastră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?