X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un judecator federal a blocat decretul lui Trump despre politica imigraţională

4 feb. 2017,, 19:00   Externe
3180 0

Judecatorul federal din Seattle, Washington, a blocat temporar acțiunea pe teritoriul SUA a decretului președintelui Donald Trump despre înăsprirea politicii imigraţionale.

Acest fapt l-a anunţat vineri, 3 februarie, Reuters.

Decizia judecătorului James Robart, care a intrat în vigoare din momentul adoptării ei, prevede anularea restricţiilor la deplasări în SUA a cetăţenilor din şapte ţări, care au căzut sub incidenţa decretului lui Trump. „Această decizie chiar acum anulează decretul guvernului”, a menţionat procurorul general al statului Washington, Bob Ferguson.

Anterior, pe 3 februarie, a limitat temporar acţiunea decretului lui Trump judecatorul Victoria Roberts al Districtul de Est Michigan. Potrivit hotărîrii ei, se interzice „de a respinge intrarea în SUA a acelora, care locuiesc legal permanent în ţară, precum şi a acelora, care au deja viză de imigrare în vigoare”.

Pe 28 ianuarie judecătorul Ann Donnelly din Districtul de Est New York le-a permis cetăţenilor străini cu viză americană în vigoare, care deja au sosit în Statele Unite şi au ajuns sub incidenţa decretului de înăsprire a politicii imigraţionale, să rămînă temporar în ţară.

Pe 27 ianuarie Trump a semnat decretul despre interzicerea intrării în ţară a cetăţenilor din şapte state, în care islamul este religia dominantă: Iran, Irak, Yemen, Libia, Siria, Somalia și Sudan. În afară de aceasta, el a suspendat pe 120 de zile primirea refugiaților din Siria. Decizia a cauzat acţiuni masive de protest.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?