X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Vor ajunge președintele și guvernarea la un numitor comun? Ce spun oamenii (VIDEO)

3 feb. 2017,, 17:55   Societate
11035 2

Situația tensionată la nivelul relațiilor dintre președinte și coaliția de guvernare trezește îngrijorări în rîndul cetățenilor, arată rezultatele unui sondaj realizat de NOI.md.

Oamenii sînt de părere că de pe urma conflictului instituțional, care prinde tot mai mult contur, va avea de suferit doar poporul. Unii intervievați spun că atît guvernarea, cît și președintele trebuie să cedeze în egală măsură și să-și sincronizeze agendele.

„Cred că trebuie să conlucreze în interesul oamenilor, pentru ca ei să trăiască mai bine. Și președintele are legitimitate fiind ales de popor, și Parlamentul este o putere de bază în stat. Dacă vor continua așa precum racul, broasca și știuca, nimic din asta nu va ieși”, a spus un locuitor al capitalei.

„Cred că ambele părți ar trebui să cedeze cîte puțin, asta ar fi unica soluție. Dacă nu, vom rămîne la același nivel la care sîntem acum”, a menționat un alt intervievat.

„E cam absurdă această situație, avînd în vedere că atît guvernarea, cît și președintele au fost aleși de popor, deci trebuie să conlucreze în interesul celor care i-au ales”, a remarcat un tînăr.

Alții intervievați consideră că înainte de a-l judeca prea aspru, guvernarea ar trebui să-i ofere posibilitatea președintelui să se autoafirme. „Oamenii au avut încredere în Igor Dodon, dar iată că nu are susținere de la Guvern. Nu se poate așa ceva, îl discreditează față de oamenii care l-au ales”.

O altă categorie de cetățeni sînt însă de părere că, mai devreme sau mai tîrziu, reprezentanții celor doi poli ai puterii vor fi nevoiți să conlucreze dacă nu în interesul poporului, atunci în interesul lor politic.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?