Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Calmîc a relatat despre „restanţele” Moldovei faţă de FMI

1 feb. 2017,, 10:45   Economie
3861 5

Unica „restanţă” a Moldovei faţă de Fondul Monetar Internaţional din blocul problemelor macroeconomice în cadrul noului program de cooperare este adoptarea Legii privind întreprinderile de stat şi municipale.

Acest fapt a fost precizat de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, citat de NOI.md.

El a specificat că acest document urma să fie aprobat şi prezentat spre examinare Parlamentului, dar deputaţii l-au înapoiat Cabinetului de miniştri. Calmîc a spus că Ministerul Economiei a finalizat definitivarea acestui proiect de lege şi l-a remis Guvernului spre o nouă aprobare. Elementul-cheie al documentului este restructurarea întreprinderilor de stat în termen de 5 ani.

Anterior s-a comunicat că Guvernul Moldovei, în scopul prevenirii materializării unor riscuri bugetar-fiscale, şi-a asumat faţă de FMI angajamentul de a elabora un mecanism de monitorizare sistematică a evaluării indicilor financiari ai întreprinderilor de stat. Se prevede că din 2017, după aprobarea de către Guvern în 2016 a deciziei respective, va fi creat un sistem de prezentare mai detaliată a rapoartelor trimestriale de către întreprinderile de stat. Din anul 2015 se efectuează controale anuale ale majorităţii întreprinderilor mari de stat, dar din 2017 auditul anual va fi obligatoriu pentru toate întreprinderile de stat, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la întreprinderile de stat şi municipale, care urmează să fie adoptată de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?