Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Unul din motive cate stopează dezvoltarea mediului de afaceri

1 feb. 2017,, 09:00   Economie
2498 0

Aproape 60% din întreprinderile mici din Moldova sunt concentrate în capitală, iar acest fapt duce la o concentrare economică excesivă şi influenţează negativ asupra dezvoltării regiunilor, consideră experţii Institutului de Politici şi Reforme Europene (IPRE).

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă dedicată rolului societăţii civile în viaţa social-economică a Chişinăului, expertul Dorina Ciobanu a spus că "în capitală, la 1000 de oameni revin 43 de întreprinderi mici, în timp ce la nordul Moldovei - şase întreprinderi, iar la dus - doar cinci.

"În medie, în Moldova, la 1000 de oameni revin 14 întreprinderi mici. Pentru comparaţie, în Cehia acest indice ajunge la 90. Dezvoltarea slabă a businessului mic influenţează negativ asupra competitivităţii şi asupra economiei statului", a spus ea.

În opinia sa, la soluţionarea problemelor ar contribui crearea unor platforme de discuţii la care să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, dar şi antreprenori şi experţi.

INFOTAG precizează: Institutul de Politici şi Reforme Europene a fost creat în martie 2015. La Institut activează în calitate de experţi 20 de persoane, pe trei dimensiuni: reforma administraţiei publice, îmbunătăţirea calităţii mediului de afaceri, dezvoltarea infrastructurii rutiere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?