X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Datoria totală a SA „Moldovagaz” față de „Gazprom”

31 ian. 2017,, 16:00   Economie
4664 9

Datoria totală a întreprinderii moldo-ruse „Moldovagaz” la gazele naturale la finele anului trecut a constituit 6,54 miliarde de dolari.

Acest fapt a fost comunicat de către vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, solicitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, relatează NOI.md.

Potrivit lui, această sumă include datoria istorică și cea curentă a Companiei „Moldovagaz” față de holdingul rusesc la gazele naturale consumate de malul drept și cel stîng al Nistrului. Totodată, datoria totală la combustibilul consumat de malul drept al Nistrului constituie 745 de milioane de dolari, iar cea a malului stîng al Nistrului, adică a regiunii transnistrene – 5,8 miliarde de dolari.

Ministrul Economiei a specificat că problema datoriei SA „MoldovaGaz” la gaze este discutată în cadrul ședinței Consiliului de administrație al Companiei, al cărei pachet majoritar de acțiuni se află în proprietatea SA „Gazprom”.

Solicitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, Octavian Calmîc a spus că, dacă relațiile bune ale actualului președinte al Moldovei, Igor Dodon, cu conducerea SA „Gazprom” vor contribui la restructurarea datoriei la gaze, îmbunătățirea sistemului de livrare a gazelor în Moldova sau reducerea prețului acestora, Ministerul Economiei doar va saluta aceste acțiuni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?