X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Şeful adjunct al poliţiei de frontieră califică drept pretinse temerile Tiraspolului în privinţa posturilor de migraţiune

5 apr. 2013,, 09:54   Societate
2783 0
Foto: mignews.com
Afirmaţia că Poliţia de Frontieră moldovenească ar institui posturi interne pentru controlul migraţional al circulaţiei mărfurilor şi pasagerilor din Transnistria reprezintă nişte invenţii. Astfel vicedirectorul Poliţiei de Frontieră al Republicii Moldova, Rosian Vasiloi, a comentat declaraţia KGB-ului autoproclamatei RMN.

Solicitat de agenţia "Infotag", responsabilul a spus că, în fond, nu doreşte să aprecieze acţiunile şi spusele funcţionarilor unei formaţiuni nerecunoscute şi că "nu cunoaşte despre ce fel de posturi este vorba".

Joi, pe site-ul KGB-ului autoproclamatei RMN a fost postat un comunicat despre faptul că "autorităţile moldoveneşti, în mai 2013, vor desfăşura la hotarul dintre RMN şi R.Moldova o serie de activităţi menite să creeze condiţii pentru evidenţa cetăţenilor la aşa-numitele "puncte interne" de control migraţional".

În declaraţia instituţiei, citată de agenţia "Infotag", se afirmă că "se planifică instalarea punctelor interne în apropierea graniţei de stat a RMN la căile de acces spre localităţile Hîrbovăţ (Anenii Noi), Hagimus (Căuşeni), Dubăsari, Criuleni, Rezina, Sănătăuca (Floreşti)".

În opinia KGB-ului, "realizarea acestor activităţi poate fi calificată ca o tentativă de evidenţă şi înregistrare a cetăţenilor străini – locuitori ai RMN, domiciliaţi pe teritoriul RMN fără înregistrare moldovenească, baza cărora o formează cetăţenii RMN, ai Ucrainei şi ai Federaţiei Ruse, şi aceasta va provoca tensiuni serioase între cele două maluri ale Nistrului".

Spre deosebire de Transnistria, colaboratorii organelor de drept moldoveneşti, practic, nu verifică actele persoanelor care intră în republică dinspre regiunea transnistreană. Autorităţile autoproclamatei RMN au instalat pe Nistru o serie de puncte de trecere şi fiecare persoană care intră în regiune trebuie să completeze fişa de migraţie şi să prezinte actele pentru control grănicerilor. Pînă nu demult, cei care intrau în regiune urmau să achite şi taxa de migraţiune.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?