X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Cea mai mare bancă din Germania, amendată pentru spălare de bani în Rusia

31 ian. 2017,, 18:00   Externe
3126 3

Cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank, a fost amendată cu 630 milioane dolari pentru operațiuni uriașe de spălare de bani în Rusia, scrie The Guardian

Autorităție din SUA și Marea Britanie au amendat banca germană pe care au acuzat-o că a folosit birourile din Moscova și Londra pentru a evacua 10 miliarde dolari în Rusia.

Deutsche Bank a primit o amendă uriașă, de 630 milioane dolari pentru acuzațiile de săplare de bani în Rusia, potrivit The Guardian.

Amenda vine ca urmare a unei anchete demarate în vara lui 2015 la divizia de brokeraj de la Moscova a Deutsche Bank. Ancheta a descoperit că o parte din clienţii ruşi ai Deutsche Bank cumpărau acţiuni la Moscova în ruble şi le revindeau practic instantaneu la Londra în dolari astfel că între 2011 şi 2015 acest mecanism a permis scoaterea din Rusia a aproximativ 10 miliarde de dolari.

"Deutsche Bank şi mai mulţi din directorii săi au ratat numeroase oportunităţi pentru a detecta, ancheta şi opri această schemă care a continuat timp de mai mulţi ani", a informat Departamentul de servicii financiare din New York într-un comunicat.

Dosarul este investigat de Departamentul Justiției din SUA. Amenzile vin după o serie de alte scandaluri care au afectat sucursalele din SUA ale gigantului bancar german.

Deutsche Bank a ajuns, în urmă cu două săptămîni, la un acord final cu Departamentul de Justitie al SUA in privinta modului cum a operat instrumente financiare ipotecare inainte de 2008, rezolvand astfel unul dintre cele mai mari riscuri legale.

Banca a agreat sa plateasca 7,2 miliarde de dolari si a admis ca a indus in eroare investitorii, a anuntat marti Departamentul de Justitie. Gigantul financiar va plati o amenda de 3,1 mld. dolari si va oferi ajutoare de 4,1 mld. dolari proprietarilor de case afectati.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?