X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

„Moldova Mea” solicită dosar penal pe numele lui Balițchi și al forțelor de ordine

4 apr. 2013,, 16:58   Societate
4943 0
Foto : info-prim.md
Asociația Obștească „Moldova Mea” a depus astăzi o cerere privind pornirea de către Procuratura Generală a urmăririi penale pe numele directorului general al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi. Potrivit reprezentanților asociației, acesta s-ar face vinovat de accidentarea unui pieton la Orhei acum doi ani, fapt tăinuit de organele de forță pînă în prezent, relatează NOI.md.

Președintele asociației, Fiodor Ghelici, a relatat că a aflat despre incidentul produs la Peresecina pe 11 ianuarie 2011 abia în luna februarie curent, de la primarul comunei Cimișeni, membru al Partidului Liberal Democrat, care era supărat pe formațiunea sa. Totuși, membrii asociației au decis să investigheze cazul.

Astfel, aceștia au găsit cel puțin cinci martori, care au confirmat că, fiind în stare de ebrietate, Tudor Balițchi, aflat la volanul unui „Skoda Superb”, a accidentat o persoană care se afla pe trotuar. În urma impactului, victima a fost aruncată peste parbriz la circa trei metri de automobil. Balițchi ar fi încercat să fugă, dar a fost reținut de către un angajat al MAI care se afla prin preajmă și a chemat echipa de intervenție.

La doar 15 minute după incident, la fața locului au venit trei automobile de lux, din care au coborît Vitalie Balinschi, fost procuror și actualul șef al Fiscului municipal Chișinău, Vitalie Lazări, ofițer al Serviciului Vamal, și Vasile Mîța, șoferul lui Balițchi, iar încă peste 15 minute, a venit și comisarul de Orhei de atunci, Oleg Cociug. La spital, victima a fost vizitată atît de Mîța, cît și de un polițist. Cu toate acestea, nici pînă azi, poliția nu a pornit vreun dosar pe numele lui Balițchi, astfel tăinuind incidentul.

În acest context, „Moldova Mea” solicită procuraturii pornirea urmăririi penale pe numele lui Tudor Balițchi pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei”, fapt ce a provocat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii unei persoane. Totodată, „Moldova Mea” solicită pornirea urmăririi penale pe numele organelor MAI, pentru favorizarea infracțiunii și a infractorului, precum şi tăinuirea mijloacelor sau instrumentelor de săvîrşire a infracţiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?