X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Poliţia l-a reţinut pe Pavel Grigorciuc, aflat sub control judiciar

27 ian. 2017,, 15:45   Societate
5881 7

Vineri dimineaţă, în apropierea Teatrului „A.P.Cehov” poliţia l-a arestat pe membrul "grupului Petrenco" Pavel Grigorciuc, care se afla sub control judiciar, în aşteptarea hotărîrii instanţei de judecată.

Surse din cadrul Inspectoratului General de Poliţiei au comunicat pentru că Grigorciuc se îndrepta spre locul unde se desfăşura acţiunea de protest şi avea cu el două megafoane. Totodată, el a încercat să rupă cordonul de poliţie care se afla lîngă hotelul unde a avut loc conferinţa procurorilor.

Potrivit liderului Partidului "Casa Noastră – Moldova", Grigore Petrenco, Grigorciuc nu a participat la protest, iar prezenţa megafoanelor nu poate fi considerată o infracţiune. Cu toate acestea, comisariatul de poliţie l-a acuzat de insultare a ofiţerilor de poliţie, din acest motiv el riscă 15 de zile închisoare.

"Astăzi sau mîine va avea loc şedinţa de judecată. El a fost reţinut de cîţiva poliţişti. Unul dintre ei este cunoscutul Erizanu, care în aşa-zisul dosar al "Grupului Petrenco" figurează în calitate de martor", a spus Petrenco.

Membrii "Grupului Petrenco" se află sub control judiciar în aşteptarea deciziei instanţei de judecată. Petrenco şi şapte activişti au fost arestaţi pentru organizarea acţiunilor de protest pe 6 septembrie 2015. Ei și-au luat zeci de susţinători pentru a protesta în faţa Procuraturii Generale. Atunci cînd au încercat să intre în clădire a început o luptă, în care şase poliţişti au fost răniţi. Anterior, aceştia timp de şase luni s-au aflat în detenţie, apoi au fost transferaţi în arest la domiciliu, iar de atunci se află sub control judiciar, care implică interdicţia de participare la manifestări publice şi deplasări în străinătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?