Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Merkel, discuţie telefonică despre Rusia, cu Donald Trump

27 ian. 2017,, 14:40   Externe
2764 0

Cancelarul german, Angela Merkel, ar putea avea sîmbătă o discuţie telefonică cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi este de aşteptat ca această conversaţie să se concentreze pe Rusia, a declarat pentru Reuters o sursă familiară cu acest aspect.

Sursa nu a specificat dacă Trump intenţionează să discute cu Merkel despre o eventuală ridicare a sancţiunilor americane impuse Rusiei drept răspuns la intervenţia acesteia din urmă în Ucraina, aşa cum au sugerat unele publicaţii americane.

Însă aceasta a indicat clar faptul că, în cazul în care Casa Albă alege să facă acest pas, UE nu o va urma neapărat, ridicarea sancţiunilor europene rămînînd legată de punerea în aplicare a Acordului de pace de la Minsk.

Preşedintele american, Donald Trump, şi preşedintele rus, Vladimir Putin, au programată o conversaţie telefonică sîmbătă, aceasta urmînd să fie prima lor discuţie de cînd Trump a preluat mandatul, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul Administraţiei.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat apoi, pentru agenţia de presă TASS, că Putin şi Trump intenţionează să aibă sîmbătă o discuţie telefonică.

"Da, confirm acest lucru", a spus Peskov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?