X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Marian Lupu: Negocierile nu pot dura la nesfîrşit, maxim pînă sfîrşitul săptămînii viitoare

4 apr. 2013,, 10:02   Politică
3052 1
Foto: noi.md
Negocierile cu privire la crearea Alianţei pentru Integrare Europeană - 3 şi pentru formarea noului guvern nu pot dura la nesfîrşit. Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent. Potrivit Agenţiei "Infotag", el a spus că "negocierile pot continua pînă maxim săptămîna viitoare".

"Noi trebuie să oferim oamenilor un răspuns. Dacă nu sîntem în stare să formăm o nouă majoritate parlamentară trebuie să ieşim şi să le spunem oamenilor acest lucru. De asemenea, să le spunem că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate", a menţionat Lupu.

Potrivit lui, deocamdată, liderii partidelor din cadrul AIE nu au ajuns la un numitor comun şi sînt într-o situaţie de impas. "Pentru depăşirea acestei situaţii, trebuie de mers la cedări, de găsit un compromis. Nu trebuie de pus în capul mesei funcţia, activele economice, businessul, interesele personale şi cele de partid", a opinat Lupu.

Lupu a mai declarat că "nu trebuie de făcut legătură între negocierile privind formarea majorităţii parlamentare și procesul de numire a noului procuror general", funcţie care a devenit vacantă după demisia lui Valeriu Zubco.

"Am avut discuţii cu membrii Comisiei abilitate cu selectarea unei candidaturi la funcţia de procuror general şi care l-a ales pe Vitalie Pîrlog. Eu urmează să port consultări cu fracţiunile parlamentare după care va fi clar dacă există susţinere garantată din partea deputaţilor. Ulterior, voi avea discuţii şi cu candidatul. El va trebui să decidă dacă acceptă să fie înaintat în condiţiile în care nu are susţinerea parlamentarilor", a spus Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?