X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Peste un miliard de lei, pentru proiectele de dezvoltare regională

26 ian. 2017,, 10:05   Societate
2917 4

Guvernul Moldovei a aprobat finanţarea a 52 de proiecte noi de dezvoltare regională şi finanţarea în continuare a 10 proiecte lansate anterior în valoare de 1,46 miliarde de lei, comunică NOI.md.

În particular, Cabinetul de miniştri a aprobat Documentul unic de program pentru anii 2017-2020, care include lista proiectelor finanţate din bugetul de stat. Datorită deciziei a Guvernului privind realizarea noilor proiecte de dezvoltare regională, infrastructura a 52 de localităţi din Moldova va fi modernizată, iar locuitorii acestora vor avea acces la servicii de calitate.

În total au fost selectate 52 de proiecte noi şi aprobată continuarea finanţării pentru 10 proiecte lansate anterior, dintre care: în regiunea Centru – 26, Nord – 19, Sud – 12 şi în UTA Găgăuzia – 5. Pentru implementarea acestora, din Fondul naţional pentru dezvoltare regională vor fi alocați peste 1,46 miliarde de lei.

Proiectele prioritare de dezvoltare regională au fost selectate în baza unui concurs public organizat pe parcursul anului 2016 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Cîştigătorii au fost desemnaţi de o comisie interministerială, din care au făcut parte şi experţi internaţionali.

Majoritatea proiectelor selectate pentru finanţare prevede dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, a infrastructurii drumurilor regionale şi locale, dezvoltarea infrastructurii businessului, managementului deşeurilor solide, sporirea atractivităţii turismului şi a eficienţei energetice a clădirilor publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?