Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La insistența PLDM, Vlad Filat rămîne candidatul la funcția de premier

3 apr. 2013,, 14:36   Politică
2210 1
Foto: simpalsmedia.com
Streleț nu vrea să anticipeze dacă Timofti îl va înainta pe Filat la funcția de premier. Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, rămîne candidatul propus de PLDM la funcția de premier. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, după consultările cu președintele țării, Nicolae Timofti, relatează NOI.md.

Potrivit lui Streleț, președintele Nicolae Timofti s-a arătat indispus că nu s-a putut ajunge la identificarea unui compromis între liderii din fosta AIE pe marginea candidaturii la funcția de premier.

“Considerăm că Vlad Filat are toate capacitățile necesare pentru a conduce un nou guvern. Președintele s-a arătat indispus de faptul că nu s-a reușit să identificăm un compromis și nu există garanții că Vlad Filat va fi votat în Parlament. Președintele este îngrijorat că unele procese politice ar putea duce la alegeri anticipate”, a spus Streleț.

Streleț a adăugat că rămîne la discreția președintelui să decidă dacă va înainta pe 5 aprilie un candidat, însă, potrivit lui, în acest sens există premize ca acest lucru să aibă loc. “Nu vreau să anticipez dacă o să-l înainteze pe Vlad Filat”, a spus Streleț. Potrivit lui, chiar dacă președintele va înainta candidatul la funcția de premier, partidele parlamentare vor continua negocierile.

Menționăm că șeful statului va purta azi discuții cu fracțiunile parlamentare din PLDM, PL și PD. Nicolae Timofti a spus că pe 5 aprilie ar putea înainta un candidat la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?