Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

A fost aprobată Strategia de dezvoltare regională a Găgăuziei

25 ian. 2017,, 11:45   Economie
2987 1
Strategia de dezvoltare regională a Găgăuziei pe anii 2017-2020 a fost aprobată de către membrii Consiliului de dezvoltare regională a autonomiei, condus de başcanul Irina Vlah.

La lucrările şedinţei a participat Igor Malai, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al başcanului Găgăuziei, Strategia menționată a fost elaborată de Agenţia de Dezvoltare Regională a Găgăuziei. Proiectul Strategiei a fost propus spre dezbateri publice.

Scopul şi priorităţile principale ale documentului sînt creşterea economică durabilă şi competitivitatea regiunii, asigurarea accesului la servicii publice de calitate şi perfecţionarea sistemului de gestionare în sfera dezvoltării regionale.

Valeri Ianioglo, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională a Găgăuziei, a specificat că la elaborarea documentului au acordat sprijin specialişti şi consultanţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Moldovei şi parteneri de dezvoltare.

După Strategia de dezvoltare regională vor fi elaborate şi cîteva programe sectoriale, printre care cel al dezvoltării social-economice a autonomiei.

În cadrul şedinţei au fost schiţate etapele implementării a 11 proiecte prioritare, care anterior au fost aprobate de Consiliul de dezvoltare regională.

După cum a subliniat Valeri Ianioglo, ca rezultat al consultărilor cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Moldovei, în Documentul unic de program au fost propuse şase proiecte, inclusiv reconstrucţia drumului Ferapontievca-Avdarma. Lucrările de implementare a acestui proiect sînt evaluate la 29 mil. lei şi se vor finaliza în anul 2017.

Totodată, în anul 2017, pe teritoriul autonomiei va fi iniţiată realizarea a trei proiecte de infrastructură – amenajarea şi racordarea la infrastructura comunală şi căilor de acces ale Parcului Industrial al municipiului Comrat, reconstrucţia căii de acces spre incubatorul de business al oraşului Ceadîr Lunga, optimizarea sistemului de gestionare a deşeurilor solide în oraşul Vulcăneşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?