X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Italienii i-au identificat pe organizatorii a 50 de furturi

24 ian. 2017,, 13:10   Externe
3463 0

Trei cetățeni ai Moldovei au fost reținuți în Italia la un an de la inițierea anchetei.


Lor li se incriminează peste 50 de furturi în cîteva provincii din nordul Italiei. Portalul ilgiorno.it a difuzat o informație despre detaliile operației de reținere a acestora și suma prejudiciului cauzat de ei, relatează NOI.md.

Complicitatea cetățenilor moldoveni la infracțiuni a fost depistată de angajații Departamentului investigații al provinciei Sandrio din nordul Italiei. Acțiunile de cercetare au durat circa un an. În urma lor s-a stabilit că suspecții au comis numeroasele furturi din apartamente, oficii comerciale și garaje. Criminalii au adus un prejudiciu material în valoare de peste 1 milion de euro.

Unul dintre suspecți a fost deja plasat în arest preventiv în una dintre instituțiile penitenciare din Roma, cel de-al doilea a fost reținut pe teritoriul Moldovei, încă un figurant a fost arestat pe teritoriul altui stat. Se preconizează că cei doi reținuți vor fi în curînd transmiși autorităților Italiei.

Pe lîngă moldoveni, în dosar mai sînt cercetați încă trei suspecți, care au părăsit teritoriul Italiei, dar la scurt timp au fost reținuți de către angajații organelor de drept, informați prin Interpol. În afară de ei, în acest dosar mai sînt cercetate încă 10 persoane, suspectate de complicitate la vînzarea obiectelor furate pe piața neagră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?