Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce au găsit polițiștii în gospodăria unui bărbat (VIDEO)

24 ian. 2017,, 19:00   Capitala
6865 1

Polițiștii din capitală au desfăşurat percheziţii autorizate în gospodăria unui bărbat dintr-o suburbie a capitalei, privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă, notează NOI.md

Potrivit Serviciului de presă al poliției capitalei, bărbatul a nimerit în vizorul poliţiştilor după ce în luna decembrie a anului trecut a fost documentat pe un cîmp de vînătoare, fiindu-i ridicată o armă păstrată legal, precum şi 10 cartuşe cu glonţ. Atunci i-a fost întocmit un proces-verbal.

Este de menţionat că bărbatul a fost surprins de poliţişti pe timp de noapte, care s-ar fi aflat la vînătoare ilegală, în pofida faptului că este interzisă şi utilizarea armelor cu ţeavă ghintuită. Astfel, conform raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, cele zece cartuşe ridicate anterior se referă la categoria muniţiilor letale şi şase dintre ele s-au dovedit a fi cartuşe militare din metal dur (aliaj din oţel), produse industrial.

Conform legislaţiei în vigoare, privind regimul armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă, se interzice procurarea, deţinerea, portul, folosirea, importul, exportul şi comercializarea de către persoane fizice şi juridice, cu excepţia organelor cu competenţe în domeniul apărării naţionale, securităţii statului şi ordinii publice a cartuşelor cu glonţ cu miez din materie dură.

În acest context au fost autorizate percheziţii la domiciliul bărbatului, unde s-au mai găsit cartuşe cu glonţ de acest tip. Totodată poliţiștii au depistat o ţeavă de armă de vînătoare păstrată ilegal. Respectiv a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 de lei la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?