Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Președintele Nicolae Timofti va organiza o nouă rundă de consultări cu privire la candidatura prim-ministrului

3 apr. 2013,, 10:25   Politică
2365 2
Foto: protv.md
Președintele Nicolae Timofti se va întîlni, miercuri, cu fracțiunile parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidaturii la funcția de prim-ministru. Șeful statului a anunțat despre acest lucru marți, după ședința Consiliului Național pentru reforma organelor de drept.

Potrivit Agenției "Infotag", șeful statului a spus că va asculta argumentele fiecărei fracțiuni și le va pune în discuție.

"Voi lua o decizie în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru, atunci cînd voi fi gata să fac acest lucru", a spus președintele. Anterior, el declara că va înainta o candidatură pînă pe 31 martie, ulterior a extins termenul pînă pe 5 aprilie.

Președintele a declarat că va face tot posibilul pentru ca pînă pe 5 aprilie să fie stabilit candidatul pentru funcția de prim-ministru.

Șeful statului a demarat consultările cu fracțiunile parlamentare pe 20 martie. Partidul Comuniștilor a refuzat să participe la proces, iar liderii celor trei partide din componența fostei AIE nu pot ajunge la un numitor comun. PLDM insistă pe candidatura lui Vlad Filat, iar liberalii sînt categoric împotrivă.

Guvernul Filat a fost demis pe 5 martie după ce majoritatea parlamentară i-a acordat vot de neîncredere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?