Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Judecătorii în dosarul lui Usatîi, încărcați cu materiale noi

24 ian. 2017,, 11:50   Societate
10646 12

Judecătoria Centru a amînat pentru 10 februarie examinarea dosarului lui Renato Usatîi.


Timp de două săptămîni judecătorii intenționează să se familiarizeze cu materialele suplimentare în dosarul intentat pe numele președintelui „Partidului Nostru”, primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi. Acest fapt a fost menționat astăzi, 24 ianuarie, de către avocatul Ion Cerga și procurorul Vitalie Busuioc, citați de NOI.md.

Avocatul Ion Cerga a comunicat cauzele amînării ședinței de judecată cu mai bine de două săptămîni. „Astăzi a continuat examinarea solicitării privind schimbarea măsurii de reprimare și contestarea hotărîrii privind intentarea unui proces în baza art.145 al Codului penal „Tentativa la omor”. Noi am prezentat instanței documente suplimentare care confirmă poziția noastră. Procurorul, la rîndul său, a adus materialele dosarului penal. Judecătorii însă au decis că, pînă cînd ei nu vor stabili care sînt documentele pe care avocații părții apărării au dreptul să le examineze, noi nu vom avea acces la ele”, a menționat reprezentantul părții apărării lui Renato Usatîi.

El a mai relatat despre examinarea solicitării privind prezentarea de către partea acuzării a materialelor pe marginea faptului dacă figurează sau nu Usatîi în ancheta pornită de autoritățile Marii Britanii în dosarul lui Gorbunțov. „Cu regret, procurorul a adus trei volume de documente, din care judecătorii trebuie să selecteze ce materiale se referă la cererea depusă de noi la ședința precedentă. Din aceste motive, instanța a decis să amîne examinarea dosarului pînă la 10 februarie”, a adăugat avocatul liderului „PN”.

Procurorul Vitalie Busuioc, la rîndul său, și-a exprimat speranța că instanța va lua partea acuzării. „Noi am prezentat un număr suficient de dovezi ale implicării suspectului în tentativa de omor a lui Gherman Gorbunțov. În favoarea argumentelor noastre vorbește și faptul că judecătorii au respins solicitările părții apărării și noi sperăm la un progres semnificativ în dosar după 10 februarie. Noi considerăm că vom putea cîștiga acest caz”, a declarat procurorul jurnaliștilor.

Reamintim că pe 24 octombrie 2016 Judecătoria Centru a adoptat o hotărîre privind emiterea unui mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi pe 30 de zile. De asemenea, el a fost dat în căutare internațională. Usatîi este suspectat că ar fi ordonat omorul bancherului rus, fostului proprietar al băncii moldovenești „Universalbank” Gherman Gorbunțov. Avocații liderului „PN” au depus un recurs împotriva hotărîrii instanței. Pe 1 noiembrie Curtea de Apel Chișinău l-a respins.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?