Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Concurs de granturi pentru dezvoltarea infrastructurii la sate

23 ian. 2017,, 16:45   Societate
3299 0

Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) anunţă un nou concurs de granturi pentru dezvoltarea infrastructurii publice rurale a Moldovei.

Surse din cadrul IFAD Moldova au relatat că proiectele candidaţilor trebuie să fie orientate spre îmbunătăţirea condiţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor agricole, generarea investiţiilor şi majorarea veniturilor agenţilor economici din spaţiul rural. Suma maximă a finanţării este de $200 de mii.

Eligibile vor fi proiectele ce ţin de construcţia şi reparaţia segmentelor de drum şi poduri care sporesc accesul beneficiarilor la zonele de producere, procesare şi comercializare a produselor; construcţia reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi pentru irigare, pentru dezvoltarea activităţilor de antreprenoriat în domeniul agroalimentar; construcţia infrastructurii de piaţă agricolă. Obiectele de infrastructură trebuie să fie în gestionarea administraţiei publice locale.

La concurs pot participa grupuri formate din cel puţin patru agenţi economici care activează de cel puţin doi ani în mediul rural. Contribuţia minimă solicitată din partea beneficiarilor, dacă aceştia nu au beneficiat anterior de un grant, trebuie să fie de 15% din costul total al investiţiei, iar dacă au beneficiat anterior de un grant pentru un obiect de infrastructură – de 30%, iar pentru două obiecte – 50%.

Proiectele selectate vor fi finanţate în anul 2018. Cererile de participare la concurs pot fi depuse pînă la 28 aprilie.

Concursul este organizat cu suportul ONU şi se desfăşoară începînd cu anul 2007.

Anterior, pentru anul 2017 IFAD a aprobat finanţarea a 11 proiecte, iar altele două sînt pe lista de aşteptare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?