X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Guvernul caută bani pentru majorarea salariilor profesorilor

23 ian. 2017,, 16:00   Societate
3313 5

Negocierile de săptămîna trecută ale reprezentanţilor Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEŞ) cu Guvernul nu au adus rezultate.

Primul vicepreşedinte al FSEŞ, Ion Bulat, a spus că delegaţia Guvernului a solicitat la şedinţă de vineri mai mult timp pentru a căuta mijloace pentru majorarea salariilor pedagogilor.

"Negocierile se vor desfăşura în fiecare zi de vineri şi, desigur, pînă la încheierea acestora nu vom organiza proteste. Noi respectăm legea şi sperăm să avem un dialog constructiv", a spus el.

La iniţiativa lucrătorilor din domeniul învăţămîntului şi ştiinţei, sindicaliştii au organizat o acţiune de protest în faţa Guvernului pe 17 ianuarie. La protest au participat circa 500 de pedagogi din Chişinău, Bălţi, Drochia, Glodeni, Leova.

Drept urmare, Guvernul a creat un grup de negociatori şi a îndemnat ca problemele să fie soluţionate la masa de negocieri. Guvernul a îndeplinit parţial o parte dintre revendicări, în special a majorat indemnizaţiile unice pentru tinerii specialiştii pînă la 35-50 de mii de lei în loc de 50-70 de mii de lei după cum cereau sindicaliştii.

De asemenea, Guvernul a acceptat să majoreze cu 5% cuantumul burselor studenţilor, deşi sindicatele insistau pe o majorare de 20%. În acelaşi timp, a rămas neîndeplinită principala revendicare a sindicatelor – majorarea salariilor pedagogilor cu 50%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?