X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Transnistria va majora exportul de produse în Italia

20 ian. 2017,, 11:00   Societate
3571 1

Transnistria speră la extinderea cooperării comercial-economice și investiționale cu Italia, precum și la majorarea exportului de produse în această țară.

Acest fapt a fost menționat de reprezentanții Guvernului autoproclamatei RMN în cadrul unei întrevederi cu o delegație de oameni de afaceri italieni, care au sosit pentru a se familiariza cu complexul agroindustrial al regiunii și a discuta planurile de cooperare reciprocă, relatează NOI.md.

La întrevedere au participat prim-vicepremierul interimar al Transnistriei, Alevtina Slincenko, ministrul Dezvoltării Economice, Serghei Obolonik, și președintele Camerei de Comerț și Industrie, Iuri Ganin. Din partea italiană au participat președintele Camerei de Comerț a provinciei Pezaro-Urbino, Alberto Drudi, reprezentantul sectorului textil și al celui bancar din orașul Milano Maristella Miatello, reprezentantul Companiei „Diletta” Mauro Murgia.

Salutîndu-și colegii din străinătate, Alevtina Slincenko a atenționat asupra unor indicatori ai schimbului comercial dintre agenții economici din Transnistria și partenerii italieni.

Ea a menționat că în prezent schimbul comercial dintre Transnistria și Italia constituie peste 60 de milioane de dolari, cea mai mare partea revinind operațiunilor de export cu partenerii italieni.

Prim-vicepreședintele Guvernului a specificat că Transnistria și-a propus să realizeze obiective importante de sporire a atracției investiționale și intensificare a afacerilor, exprimîndu-și speranța că actualele negocieri vor deveni o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a relațiilor dintre Transnistria și Italia.

„Avem temei și perspective să considerăm că pe viitor relațiile comerciale externe se vor intensifica, inclusiv exportul de produse calitative transnistrene pe piața italiană”, a explicat Alevtina Slivcenko.

La rîndul său, șeful delegației italiene, Alberto Drudi, a mulțumit pentru primirea călduroasă și posibilitatea de a se întîlni cu reprezentanții mediului de afaceri din Transnistria. El a spus că întreprinzătorii italieni manifestă un interes enorm pentru dezvoltarea relațiilor cu colegii din Transnistria.

În cadrul întrevederii a mai fost abordată chestiunea privind modernizarea și aplicarea noilor tehnologii digitale în procesul de producție. S-a ajuns la o înțelegere în unele direcții de activitate. Alberto Drudi a calificat întrevederea drept una productivă. Printre domeniile în care, potrivit oaspetelui, poate fi dezvoltată cooperarea se numără industria alimentară, cea de prelucrare a metalelor și de construcție a mașinilor.

„În ceea ce privește agricultura, noi deja am înțeles care tehnologii sînt necesare și pe care le putem dezvolta împreună. Sîntem foarte interesați în dezvoltarea producției mobilierului și a tot ce este legat de sectorul industriei mobilei. În regiunea noastră această ramură este foarte dezvoltată”, a explicat președintele Camerei de Comerț a provinciei Pezaro-Urbino.

În cadrul vizitei în Transnistria, delegația italiană se va mai întîlni cu conducerea Ministerului Dezvoltării Economice, Agriculturii și Resurselor Naturale, cea a Camerei de Comerț și Industrie. Oaspeții vor vizita cele mai mari întreprinderi din Transnistria, precum „Electromaș”, „Kvint”, „Tirotex”, precum și un șir de fabrici din industria încălțămintei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?