Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Candidații la bacalaureat vor fi monitorizaţi de circa 1200 de camere video. VIDEO

1 apr. 2013,, 13:35   Societate
3515 1
Foto: voceadasarabiei.net
În liceele şi gimnaziile din Republica Moldova, astăzi, a început sesiunea de pretestare, care va dura pînă la 12 aprilie. Pe site-ul Agenţiei de Evaluare şi Organizare a Examenelor au fost publicate exemple de teste şi criteriile de evaluare. “Lucrările nu vor fi apreciate cu note, însă fiecare dintre ele vor fi evaluate cu puncte, pentru ca elevii să facă concluzii privind nivelul lor de cunoştinţe”, a menţionat şeful Agenţiei de Evaluare şi Organizare a Examenelor, Anatol Topală.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în acest an, pentru susţinerea examenelor de bacalaureat vor fi deschise 100 de centre, iar în alte două centre, vor fi verificate lucrările. Toate aceste centre vor fi dotate cu camere video de supraveghere.

Potrivit autorităţilor, în anul curent, vor fi instalate circa 1200 de camere video, pentru care se vor cheltui 7 milioane 300 mii de lei. “Acest echipament va rămîne în dotarea instituţiilor de învăţămînt pentru asigurarea securităţii. În următorii ani, intenţionăm să asigurăm cu camere video şi celelalte instituţii de învăţămînt din ţară”, a menţionat viceministrul în exerciţiu al Educaţiei, Igor Grosu.

De asemenea, Ministerul Educaţiei intenţionează să instaleze în unele centre detectoare de metale şi aparate de bruiere a telefoniei mobile. “Ministerul nu dispune de detectoare de metale, de aceea le vom arenda şi le vom instala în centrele unde există probabilitatea unor încălcări”, a subliniat Grosu.

Potrivit autorităţilor, în anul curent, la ajutorul colaboratorilor CNA se va recurge doar în cazul unor informaţii privind eventuale încălcări într-un centru sau altul.

În anul 2013, examenele de bacalaureat vor fi susţinute de 28 497 de candidaţi. În total vor fi deschise 30 de centre de susţinere a examenelor, inclusiv 30 la Chişinău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?