Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PD își riscă viitorul politic, dacă nu-l votează pe Filat și merge pe calea anticipatelor – declarație

1 apr. 2013,, 12:22   Politică
5753 5
Foto: interakt.md
Dacă Partidul Democrat va vota pentru candidatura lui Vlad Filat la funcția de premier, partidul își va pierde puțina autoritate care i-a mai rămas. Cel puțin așa consideră analistul politic Nicolae Osmochescu, solicitat să comenteze ce se va întîmpla cu PD, dacă votează pentru Vlad Filat.

Analistul consideră că PD se va supune unui risc mai mare, dacă nu va vota pentru Vlad Filat. “Pentru PD, alegerile anticipate înseamnă moarte politică. Nu-i mai salvează absolut nimeni. Ar trebui să voteze, măcar că declarațiile făcute de Marian Lupu sînt incompatibile cu posibilul vot. Însă, dacă se argumentează ca s-a revăzut acordul, sînt de acord să voteze, justificîndu-și poziția, ei ar putea să iasă cu mințile curate din această încurcătura pe care, de altfel, ei au și creat-o”, a spus Osmochescu.

Analistul susține că e posibil că și PL, după ce a fost revăzut acordul, și-au schimbat poziția și vor vota pentru Vlad Filat. Potrivit analistului, în condițiile în care în prezent nu există un alt candidat decît Filat, partidele din AIE trebuie să-l voteze, dacă vor crearea AIE-3.

Și analistul politic Anatol Țăranu crede că PD are mai mult de pierdut, dacă nu va vota pentru Vlad Filat. ”Riscurile pentru PD sînt mai mici decît acelea cu care se vor confrunta ei, dacă nu vor vota candidatura lui Filat și vor duce la alegeri anticipate. În ultimă instanță, PD va fi nevoit să meargă în alegeri cu reputația că a distrus AIE, pentru ca a votat demisia guvernului cu PCRM și anume aceste acțiuni au dus la destrămarea alianței”, a opinat Țăranu.

Menționăm că Guvernul a fost demis pe 5 martie cu votul PCRM și PD, dar și cu cel al deputaților socialiști.

În prezent există un singur candidat la funcția de premier, Vlad Filat, înaintat de PLDM. Partidul Liberal declară că nu va vota pentru Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?