X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ceban: PDM încă nu a înțeles că Moldova are un președinte ales de popor

17 ian. 2017,, 18:00   Politică
15018 36

Purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, a ținut să dea o replică conducerii Partidului Democrat, după criticile aduse astăzi lui Igor Dodon, notează NOI.md.

Ceban a menționat că Igor Dodon a fost împuternicit de popor să schimbe direcția politicii externe a țării, indiferent de ce vrea guvernarea.

„PDM încă nu a înțeles că din decembrie Republica Moldova are un președinte ales de popor, care pune în practică dorințele cetățenilor. Iar mai mult de jumătate dintre ei cred că Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Eurasiatice. Guvernanții au negociat Acordul de asociere cu UE pe ascuns, oamenii nu înțeleg ce au semnat ei acolo și nici nu au văzut vreun beneficiu pînă acum. Dimpotrivă, efectul a fost o înghețare a relațiilor economice cu Rusia și multe pagube directe asupra cetățenilor. Președintele a promis că va repara acest lucru și va face tot ce îi permite funcția pentru a scoate țara dintr-un acord păgubos pentru cetățenii ei. O va face mai devreme sau mai tîrziu”, a declarat Ion Ceban.

Conducerea PDM a condamnat astăzi declarațiile făcute de Igor Dodon la Moscova cu privire la intenția de denunțare a Acordului de asociere cu UE. Democrații au solicitat Parlamentului să ia în discuție pozițiile președintelui și să emită o declarație de reafirmare a atașamentului față de continuarea drumului european al țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?