Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Coruperea alegătorilor va fi amendată penal

31 mar. 2013,, 10:30   Societate
3115 0
Foto : noi.md
Pedepse înăsprite pentru persoanele care vor corupe alegătorii. O lege în acest sens a fost votată astăzi de Legislativ în două lecturi, informează NOI.md.

Potrivit legii, coruperea alegătorilor se va pedepsi cu amendă de la 4 mii la 10 mii de lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la trei ani sau cu închisoare de la unu la cinci ani. Astfel, pedepsele vor fi aplicate doar în cazul în care sînt oferiți bani, bunuri, servicii ori alte foloase în scopul determinării alegătorului de a-şi exercita drepturile electorale într-un anumit mod în cadrul alegerilor parlamentare, locale ori în cadrul referendumului.

De asemenea, legea prevede includerea în categoria bunurilor interzise a alimentelor, băuturilor alcoolice, ţigărilor ori produselor alimentare.

În același timp, nu vor face parte din categoria bunurilor interzise materialele şi obiectele de propagandă electorală, achitate din fondul electoral, ce poartă numele şi prenumele candidatului electoral, denumirea partidului politic, semne sau simboluri ale concurenţilor electorali ș.a.
Legea va intra în vigoare după publicarea ei în „Monitorul Oficial” al RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?