X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Cum recunoști uleiul de măsline adevărat de cel contrafăcut

14 ian. 2017,, 12:00   Societate
11097 3

În ultimii ani, uleiul de măsline devine din ce în ce mai popular în bucătăriile noastre. Cu toate acestea, nu toată lumea știe să deosebească un ulei de măsline adevărat de unul contrafăcut.


Pentru că este popular în diete, există și ulei contrafăcut, iar dacă vrei să ai o dietă sănătoasă, trebuie să îl recunoști și tu.

Magazinele sînt pline de mărci de ulei de măsline, care au diferite prețuri și vin în sticluțe din ce în ce mai atrăgătoare pentru cumpărători.

Prețul este, în primul rînd, cel după care se bazează multă lume atunci cînd cumpără ulei de măsline.

Ei bine, sînt cîteva moduri prin care poți descoperi dacă uleiul de măsline pe care îl consumi este unul adevărat sau este contrafăcut. Italia și Grecia sînt principalele țări care exportă ulei de măsline.

Primul test pe care îl poți face este să pui sticla la frigider timp de cel puțin 30 de minute. Dacă acesta începe să se solidifice, înseamnă că e adevărat. În cazul în care rămîne lichid, înseamnă ca este diluat cu alte uleiuri.

Pentru uleiul din Italia poți verifica dacă are acreditările PDO (Protected Designation of Origin) sau PGI (Protected Geographical Indication). Acestea atestă calitatea uleiului.
Cum recunoști uleiul de măsline adevărat de cel contrafăcut. Uită-te la aciditate.

Urmărește pe etichetă aciditatea uleiul. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 0,8.

O sticlă de ulei presat la rece, original nu ar putea sa coste mai puțin de 40-50 de lei/500 ml.

Uleiul natural de măsline este capabil să mențină o flacără aprinsă pentru ceva timp. Poți încerca să vezi dacă este adevărat cu o candelă sau chiar o lampă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?