X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ministrul învinuit de exces de putere refuză să facă declarații

29 mar. 2013,, 12:07   Societate
4300 1
Foto : tribuna.md
Ministrul Sănătății în exercițiu, Andrei Usatîi, a fost astăzi oficial învinuit de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu pe cazul ipotecării unui spaţiu de 546 metri pătraţi de la parterul Spitalului Clinic Republican. Fiind citat repetat, ministrul s-a prezentat fiind însoțit de avocat, însă a refuzat să facă declarații.

Solicitată de NOI.md, procurorul Adriana Bețișor, care investighează cazul, a relatat că ministrului i-a fost adusă la cunoștință învinuirea, iar acesta a refuzat să facă declarații în apărarea sa. „Este dreptul procesual de a nu face declarații”, a spus Bețișor.

NOI.md reamintește că, inițial, Andrei Usatîi a fost citat la Procuratura Anticorupție pentru miercuri, 27 martie. Acesta însă nu s-a prezentat și nici nu și-a motivat lipsa. Cu o zi înainte, Usatîi anunțase pe o rețea de socializare că nu se va prezenta în fața procurorilor, pentru că ora coincide cu cea a lansării oficiale a Centrului de Imagistică de la Spitalul Clinic Republican, pentru care a și fost învinuit de procurori de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Dacă va fi găsit vinovat, potrivit legislației, Andrei Usatîi riscă o pedeapsă cu închisoare de la șase la zece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?