Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dron, despre propunerile unor deputați: "Sfidează bunul-simț"

5 ian. 2017,, 16:49   Politică
8691 4

Inițiativa legislativă care oferă deputaților privilegiul de a accede în funcția de avocat fără a susține examene sfidează bunul-simț și poate fi catalogată drept trafic de influență, a declarat președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, într-un interviu pentru NOI.md.

Proiectul de lege prevede că vor putea profesa avocatura doar deputații care au activat cel puțin 10 ani în domeniul jurisprudenței. Avocatul Ion Dron se arată însă convins că aceste modificări sînt instituite în mod abuziv, cu scopul de a promova interesele unui grup restrîns de oameni și de a diminua autoritatea instituției avocaturii.

„Grupările mafiotice au nevoie de judecătorii lor și îi au, au nevoie de procurori lor și îi au, mai au nevoie și de avocați lor ca să închidă tot ciclul. Astăzi aceste grupări au o problemă cu Uniunea Avocaților, care a rămas ultimul bastion în lupta pentru apărarea drepturilor cetățenilor. Prin urmare, au nevoie de suflul lor acolo și, prin acest proiect, se urmărește și infiltrarea unor avocați din sistemul oligarhic. Nicăieri nu se accede cu atîta ușurință în meseria de avocat ca în Republica Moldova, lucru inadmisibil. Judecătorii eliberați din funcție din cauza problemelor de integritate acced ușor în meseria de avocat grație faptului că au 10 ani de activitate. Astăzi ne vine un nou val al celor care au un stagiu de 10 ani”, a relatat indignat avocatul.

Ion Dron a mai precizat că în Parlament a fost deja înregistrat un proiect de modificare a Legii cu privire la avocatură, elaborat de Uniunea Avocaților și experții internaționali, care însă nu a fost examinat de deputați. În opinia juristului, prevederile propuse nu au fost pe placul politicienilor.

„Băieții șmecheri au lăsat acest proiect de lege în coadă de pește. Au făcut acest lucru deliberat, pentru a-și promova propriul lor proiect. Astea sînt acțiuni subversive, care vor diminua din autoritatea instituției avocaturii. Este vorba de trafic de influență din partea acestui grup de deputați, exercitat în interesul unui alt grup, care vrea să acceadă în meseria de avocat nemeritat. Numai prin ieșirea masivă a colegilor avocați la grevă putem opri acest proiect”, a adăugat Ion Dron.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?