X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Inventatorii moldoveni au cîştigat 22 de medalii la salonul "PRO INVENT-2013"

27 mar. 2013,, 10:00   Societate
4053 0
Foto : adevarul.ro
Inventatori moldoveni au cîştigat 13 medalii de aur, trei de argint şi şase de bronz la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii "PRO INVENT-2013", care s-a încheiat la Cluj-Napoca, România.

Surse din Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au relatat pentru agenţia "Infotag" că Institutul de Genetică şi Fiziologie a Plantelor, Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie ale AŞM, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "N.Testemiţanu", Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină de Urgenţă, Centrul Mamei şi Copilului au prezentat circa 60 de lucrări proprii.

Reprezentanţii AGEPI au menţionat faptul că invenţiile prezentate s-au bucurat de un mare interes din partea vizitatorilor şi a juriului. În cadrul salonului, inventatori din Polonia, România şi R.Moldova au expus în total 250 de lucrări proprii în diferite domenii: echipament industrial, energetică şi dezvoltare durabilă, agricultură şi alimentaţie, cosmetice, echipament de laborator, materiale de construcţie, industria chimică şi a textilelor, tehnologii ale informaţiei şi comunicării.

În anul 2012, inventatori din R.Moldova au fost distinşi cu opt medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz. Marele premiu al Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii "PRO INVENT-2012" a fost cîştigat de Universitatea Tehnică din Moldova pentru un ciclu de invenţii în domeniul energiei regenerabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?