Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fără liderii fostei AIE, negocierile privind crearea AIE-3 nu mai pot avea loc

26 mar. 2013,, 18:16   Politică
5212 3
Foto : timpul.md
Următoarele etape de negocieri privind crearea Alianței pentru Integrare Europeană 3 nu mai pot avea loc fără participarea liderilor partidelor PLDM, PL și PD.

La această concluzie s-a ajuns, la cea de-a șaptea rundă de negocieri privind crearea AIE-3, relatează NOI.md. Astfel, potrivit negociatorilor, pe ordinea de zi există 5-6 chestiuni care nu pot fi rezolvate fără liderii partidelor, iar din acest considerent, aceștia vor fi invitați să participe la negocieri. Data și ora următoarelor negocieri, deocamdată, nu a fost stabilită.

Reprezentatul PL, Valeriu Munteanu, a spus că următoarea rundă de negocieri va avea loc cît mai curînd, însă a ezitat să spună de ce prezența liderilor partidelor este obligatorie.

”Există 5 chestiuni pe ordinea de zi. Ele se referă la mecanisme, sînt cele mai diverse probleme, dar într-o guvernare de coaliție, partajarea responsabilităților, de asemenea, este necesară”, a spus Munteanu.

“La o fază ulterioară, liderii partidelor vor discuta despre partajarea responsabilităților politice, dar acum au de discutat alte lucruri importante care vor sta la baza actului guvernării”, a spus, la rîndul său, reprezentantul PD, Valeriu Lazăr.

„Noi am făcut nu doar analiză, dar schimb de păreri vizavi de modificări serioase pentru a evita conflicte de interese, pentru a fortifica statul de drept. Este necesară implicarea liderilor și este nevoie de sprijin ca discuțiile să fie într-o albie pragmatică”, a spus reprezentantul PLDM, Vadim Pistrinciuc.

Menționăm că acordul AIE-2 a fost denunțat la data de 13 februarie, iar ulterior a fost demis Guvernul. Ulterior, membrii fostei AIE au purces la negocieri privind elaborarea noului acord AIE-3, la care liderii PLDM, PD și PL nu au fost prezenți niciodată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?