Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova riscă să rămînă fără 70 de milioane de dolari. Află motivul

26 mar. 2013,, 15:20   Economie
3392 2
Foto: IMF.org
Republica Moldova riscă să nu primească ultima tranșă de 70 de milioane de dolari SUA de la Fondul Monetar Internaţional. Asta pentru că nu și-ar fi onorat o parte din angajamentele asumate față de FMI, în cadrul ultimei vizite de la sfîrșitul anului 2012.
Declarația a fost făcută de ministrul Economicei, Valeriu Lazăr, care susține că cei 70 de milioane de dolari urmau să ajungă pe conturile Băncii Naționale pentru suplimentarea rezervelor valutare, relatează NOI.md.

Potrivit sursei, autoritățile au aprobat o serie de iniţiative care contravin înţelegerilor și nu au fost coordonate cu reprezentanții FMI. „Ei au rămas mai mult nemulțumiți de modalitatea în care au fost aprobate aceste inițiative decît de conținutul acestora. Orice facem noi, trebuie să convenim cu ei și, probabil, acest lucru a deranjat cel mai mult FMI”, a spus ministrul.

Potrivit lui Lazăr, ulterior, directorul FMI și șeful misiunii pentru Moldova a remis o scrisoare prin care și-a exprimat îngrijorarea că Guvernul încalcă condițiile impuse.
"Noi nu am reuşit să facem tot ceea ce ne-am asumat. Mai avem timp pînă la 31 martie să anunţăm că Guvernul şi-a îndeplinit angajamentele. Trebuie să facem acest lucru cu trei săptămâni pînă la bord. Probabilitatea ca pînă la 31 martie să reuşim este, după părerea mea, egală cu zero. Asta înseamnă că bordul FMI se anulează, iar noi rămînem într-o situaţie de suspendare, adică rămînem fără un program cu FMI", a menționat ministrul în exerciţiu.

Menționăm că vizita unei noi misiuni de evaluare a FMI, planificată pentru data de 27 februarie, a fost amînată pentru un termen nedeterminat. FMI a anunţat că misiunea a fost amînată după o înţelegere cu autorităţile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?