X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Istanbul. Autorul atentatului s-a filmat cu telefonul în Piața Taksim (VIDEO)

3 ian. 2017,, 11:13   Externe
3027 0

Atacatorul și-a făcut selfie-uri

Presa turcă scrie că teroristul din clubul Reina ar fi fost identificat de autorități însă identitatea sa nu a fost făcută publică pentru a nu perturba ancheta și prinderea sa. Autoritățile turce au dat publicitații imagini realizate cu telefonul teroristului. Acesta s-ar fi filmat în aproapiere de Piata Taksim, nu se știe însă exact cînd a fost realizată filmarea. Imaginile au fost obținute după ce 12 persoane au fost reținute luni pentru complicitate. Potrivit anchetatorilor, suspectul principal ar fi orginar din Kirgizstan.

“Informații despre amprente și înfățișarea teroristului au fost găsite (…). Eforturile pentru identificarea sa sînt făcute rapid”, a spus vicepremierul Numan Kurtulmus, într-o conferință de presă, luni seara. Între timp toate cele 39 de victime au fost identificate.

Vînătoarea teroristului se intensifică

Potrivit agenției de presă DPA, poliția a impus blocaje rutiere în timpul operațiunii, la care au luat parte și elicoptere. Nu au fost furnizate informații despre eventuale arestări. Între timp, autoritatile au difuzat noi imagini în care fața suspectului apare foarte clar, precum și imagini înregistrate cu camerele de supraveghere. Agenția de presa Anadolu a relatat anterior că opt suspecți au fost reținuti în legătură cu atacul din clubul de noapte Reina de pe malul Bosforului. Printre aceștia nu se află și atacatorul, care a reușit să fugă după ce a ucis zeci de persoane.

Organizația jihadistă Statul Islamic a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentat, susținînd că acesta a fost întreprins la ordinul liderului Abu Bakr al-Baghdadi. Conform publicației Hürriyet, atacatorul ar putea avea legaturi cu celula care a comis triplul atentat sinucigaș din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morți și atribuit ISIS.

Atacul a durat 7 minute iar teroristul a tras peste 180 de gloanțe

Primele sale victime au fost un polițist și un civil, agent de turism, în fața clubului de noapte, aproximativ la ora 1.15 minute, cînd petrecerea de Anul nou era în toi. Teroristul a intrat înăuntru, continuînd să tragă la întîmplare. Se pare ca a apucat să-și schimbe hainele, înainte să dispară de la locul masacrului.

Mulți tineri care voiau doar să se distreze și să întîmpine cu bucurie și speranță Anul Nou au fost macelariți în clubul de pe malul Bosforului. Unii dintre ei au fost deja înmormîntați.

Au apărut și alte detalii în privința atacului care a durat exact 7 minute. Teroristul a venit cu un taxi și, cum a coborît în fața clubului Reina, a început să tragă cu arma automată. A descărcat cîteva încărcătoare, peste 180 de gloanțe în total.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?