X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cum apreciază Vladimir Voronin anul 2016

30 dec. 2016,, 14:00   Politică
4119 3

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că anul care pleacă a fost unul foarte complicat pentru întreg statul moldovenesc multinațional.

Potrivit lui, anul 2016 a devenit încă un an în care Patria noastră iubită, Moldova, a continuat să fie un stat capturat, relatează NOI.md.

“Astăzi, guvernarea moldovenească tot timpul vorbește despre anumite «reforme». Pe hîrtie se înregistrează «creștere economică», se desfășoară în deplină măsură «integrarea europeană», peste tot se duce «lupta împotriva corupției». Despre aceasta autoritățile raportează țanțoș în fața sponsorilor occidentali și tuturor nouă prin intermediul posturilor TV pe care le controlează. Însă oamenii asupra cărora, zilnic, se revarsă acest val de «realizări» mincinoase nu simt decît un singur lucru: viața a devenit insuportabil de grea. În case s-a instalat sărăcia și deznădejdea”, susține președintele PCRM.

Potrivit lui, poporului i se ia, puțin cîte puțin, Patria și speranța, iar această guvernare este profană și cinică.

“Numai uitați-vă ce «cadouri» a oferit poporului în ajunul sărbătorilor de iarnă! A pus pe umerii oamenilor datoria de a întoarce miliardul furat; a realizat reforma sistemului de pensionare, care permite puținilor oameni să spere că vor pleca de vii la odihna binemeritată; a votat pentru adoptarea a încă unui buget antipopular. Lista fărădelegilor și crimelor împotriva poporului Moldovei este foarte mare și oribilă. Deja este clar că acest regim trebuie nu doar să fie schimbat, el trebuie să fie condamnat — la nivel social, civic și penal”, spune Voronin.

Liderul PCRM, consideră că cetățenii Moldovei vor obține neapărat acest lucru, dacă vor fi împreună.

Vom distruge toată lumea violenței
Pînă la temelie, iar apoi —
Vom construi a noastră lume:
Cel ce a fost nimeni va fi totul!

Anul 2017, care ne bate la ușă, este anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie. Experiența acesteia indică foarte clar asupra faptului că pînă și în cele mai complicate condiții sociale și comunitar-politice eliberarea este posibilă!

Anume asta — eliberarea Patriei noastre, Moldovei noastre — vreau să doresc întregului popor moldovenesc pentru Anul Nou 2017.

La Mulți Ani!”, a conchis fostul președinte al Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?