X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Noul preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova este fostul guvernator al BNM, Leonid Talmaci

25 mar. 2013,, 12:55   Economie
3892 1
Foto: vipmagazin.md
Pe 22 martie, Asociaţia Băncilor din Moldova (ABM) şi-a ales un nou preşedinte. În această funcţie a fost numit fostul guvernator al Băncii Naţionale (BNM), Leonid Talmaci.

Surse din cadrul BNM au comunicat pentru Agenţia "Infotag" că administraţia băncii a salutat decizia Asociaţiei.

"Avem speranţa că o asemenea personalitate cu autoritate în comunitatea bancară, precum este domnul Leonid Talmaci, va reuşi împreună cu membrii ABM să sporească eficienţa activităţii instituţiei", a spus sursa menţionată.

Fostul bancher, actualmente membru al Consiliului de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor, a declarat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că experienţa şi autoritatea lui Leonid Talmaci vor contribui la sporirea influenţei ABM.

"Deşi ABM este o organizaţie cu autoritate, numirea în această funcţie a unui asemenea specialist va eficientiza negocierile Asociaţiei cu BNM şi Guvernul în vederea soluţionării problemelor actuale", a spus Ogorodnicov.

Leonid Talmaci a fost primul guvernator al BNM. El a ocupat acest post timp de 18 ani la rînd. După plecarea sa, în 2009, a avut mai multe propuneri, pe care însă le-a refuzat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?