X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Bulevardul Ştefan cel Mare şi-ar putea relua statutul de zonă pietonală în zilele de weekend

25 mar. 2013,, 11:56   Societate
3082 2
Foto : protv.md
Primarul general Dorin Chirtoacă propune ca bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt să fie din nou transformat în zonă pietonală în zilele de sîmbătă şi duminică, cu menţinerea transportului public.

Revenit recent dintr-o deplasare din Germania, Chirtoacă spune că „la ei, strada principală este transformată integral în pietonală, cu menţinerea transportului public”.

„Pe o bandă circulă şi tramvaiele, iar altă bandă este transformată în pietonală. La noi este posibil aşa ceva?” i-a întrebat Chirtoacă pe responsabilii de la Primărie.

„Noi sîntem gata să reluăm proiectul. Troleibuzele pot circula pe lîngă trotuar, cu viteză redusă, iar autobuzele şi transportul privat să fie redirecţionate”, i-a răspuns viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

Chirtoacă a solicitat însă ca troleibuzele să circule pe o bandă din mijloc. „Solicitarea este ca troleibuzele să circule pe mijlocul străzii, iar restul benzilor să fie pietonale”, a spus Chirtoacă.

Totodată, edilul le-a cerut responsabililor ca în două săptămîni să vină cu propuneri în scris pentru reluarea proiectului.

Anul trecut, bulevardul Ştefan cel Mare a avut statut de zonă pietonală în zilele de weekend, cîteva săptămîni la rînd. Ulterior s-a renunţat la proiect din cauza necesității de a restricționa transportul public.

Recent, municipalitatea a anunţat că, începînd cu data de 1 mai curent, strada Alexandru Diordiţă, pe tronsonul cuprins între strada Cosmonauţilor şi Columna, va avea statut de zonă pietonală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?