Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Sindicaliștii din educație solicită urgentarea adoptării Codului Educației

24 mar. 2013,, 10:20   Societate
4633 0
Foto : evz.ro
Membrii sindicatului din domeniul educației și științei solicită ministerului de ramură ca pînă la finele anului 2013 să fie elaborate normele-tip de muncă și să fie urgentat procesul de adoptare a Codului Educației. Aceștia consideră necesar de a semna un Acord adițional la Convenția colectivă cu Ministerul Educației și pledează pentru activizarea relațiilor de parteneriat dintre cele două părți, relatează NOI.md.

Deși, în ultimii ani au fost semnate o serie de contracte colective de muncă, un șir de prevederi ale Convenției colective (la nivel de ramură) pentru anii 2011-2015, pînă în prezent acestea nu au fost realizate. Astfel, încă nu au fost elaborate normele de muncă, iar lipsa unui act normativ, privind repartizarea sarcinii didactice, provoacă disensiuni în colectivele de muncă. Totodată, mai persistă încălcări ale procedurii de încheiere a contractelor individuale de muncă și au fost depistate neajunsuri la capitolul: Sănătatea şi securitatea muncii.

Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei este membru al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova şi întruneşte peste 103 mii de membri, angajaţi din sistemul de învăţămînt şi alte 34 mii de membri din rîndurile tineretului studios.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?