X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Urmărire penală pentru infracțiunile din domeniul sportului

23 mar. 2013,, 14:20   Sport
3418 0
Foto : itar-tass.com
Fraudarea evenimentelor sportive și a celor propuse spre pariere, în mod fraudulos vor fi pedepsite penal. Prevederea se conține într-un proiect de lege, votat în cadrul şedinţelor plenare ale Parlamentului, care prevede modificarea Codului Penal, relatează Noi.md.

Astfel, pentru acțiunile cu efect viciat întreprinse asupra unui eveniment sportiv, în scopul de a obține profituri, privilegii sau alte avantaje sub orice formă, care nu i se cuvin: persoanele fizice vor fi pedepsite cu amenzi de la 20 mii lei pînă la 40 mii lei (sau cu închisoare de pînă la 3 ani). În același timp, persoanele juridice vor fi pedepsite cu amenzi de la 20 mii lei pînă la 60 mii lei, cu privarea de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

O amendă similară este prevăzută și pentru parierea pe un eveniment sportiv, în condițiile în care se cunoaște preventiv despre existența unor înțelegeri, în vederea trucării evenimentului și determinarea altor persoane de a participa.

Pentru aceleași acțiuni, antrenorii, agenții sportivi, membrii juriului, proprietarii cluburilor sportive și persoanele, care fac parte din conducerea organizației sportive vor fi pedepsite cu amenzi de la 40 mii lei pînă la 100 mii lei (sau cu închisoare de la 1 an pînă 3 ani), fiind privați de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de 2-5 ani.
Proiectul a fost adoptat în lectura a doua.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?