Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban

26 dec. 2016,, 18:00   Politică
8613 9

După ce un grup de liberali au decis să arboreze drapelul Uniunii Europene pe clădirea Președinției, purtătorul de cuvînt al președintelui a venit cu o precizare: „De azi înainte, pe clădirea Președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”.

Referindu-se la liberali, Ceban a remarcat: „Capitala au făcut-o europeană, să înțelegem, la drumuri și în armată e regulă, doar că dispare armamentul, tehnica militară și banii alocați pentru reparații. Încă o dată la modul cel mai serios: președintele este garantul Constituției și respectării legislației în ansamblu”.

În acest sens, purtătorul de cuvînt al lui Igor Dodon a menționat: „Președintele este garantul Constituției și respectării legislației în ansamblu. Anume de lege se va conduce președintele Republicii Moldova. Or, în acest sens sînt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și hotărîrile Guvernului în acest sens”.

„De azi înainte, pe clădirea președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”, a conchis Ion Ceban.

Amintim că, cîțiva membri ai Partidului Liberal au mers la Președinție pentru a arbora la loc drapelul Uniunii Europene, care a fost scos recent de pe fațada clădirii. Ion Apostol, Roman Boțan, Petru Cosoi, Valerian Bejan și alți liberali au condamnat înlăturarea drapelului UE, catalogînd acest gest drept unul ilegal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?